Tips voor werken met Office 365

De meeste medewerkers gebruiken dagelijks wel één of meerdere apps van Microsoft Office 365 zoals outlook of word. Deze dienst van Microsoft zit vol met slimme toepassingen en de lijst met functies wordt steeds verder uitgewerkt. Wij zetten een aantal handige en nieuwe functies voor je op een rij.

Tekst direct vertalen in word

Het is tegenwoordig mogelijk om bijvoorbeeld een Engelse tekst direct vanuit je Word- of PowerPoint-bestand te vertalen. Hierdoor hoef je niet steeds te kopiëren en te plakken naar bijvoorbeeld Google translate. Zeker voor bedrijven met veel internationale klanten kan dit veel tijd besparen.

Werk samen door een koppeling te sturen.

De meeste medewerkers zullen het herkennen. Heb je net een document herschreven komt er nog iemand aan met allerlei aanpassingen. Met Office 365 is dat verleden tijd. Je stuurt mensen heel simpel een koppeling i.p.v. een kopie. Hierdoor ziet iedereen ten alle tijden het meest recente bestand.

Microsoft Word en Outlook lezen je voor

Als je druk bent of onderweg bent maar toch wilt weten wat er in het binnengekomen mailt of document staat is er nu de voorlees functie. Je hoeft alleen maar de tekst te selecteren die je voorgelezen wilt hebben en Office 365 vertelt je precies wat er staat. Omdat de worden worden gearceerd zodra ze worden voorgelezen kan deze tool ook erg handig zijn voor dyslectische mensen.

Chatten terwijl je een document bewerkt

Als meerdere personen werken in hetzelfde document dan verschijnt automatisch een chatvenster boven het document. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk overleggen met iedereen die op dat moment het document open heeft staan. Het is wel van belang dat het document op een gedeeld netwerk staat om deze functie te kunnen gebruiken.

Tag mensen met een @vermelding

Als bepaalde aanpassingen of opmerkingen gelden voor een specifiek persoon en je wilt zeker weten dat diegene het ziet.  Stuur dan heel simpel een melding naar die persoon door zijn naam te typen in het document voorafgaand aan een @teken. De vermelde persoon ontvangt dan een email met daarin de opmerking dat hij getagd is.

Wil je meer weten over wat Office 365 voor jou of je bedrijf kan betekenen? Bij ATNN werken professionals met ruime ervaring op dit gebied.