3 redenen om je IT-Beheer uit te besteden

Een MKB bedrjf heeft vaak een tekort aan twee zaken: Tijd en geld. Een dag bestaat uit slechts 24 uur en dat is vaak te weinig om alle taken uit te voeren die je zou willen. Een manager is nooit klaar met zijn werk.

Een goede manier om je tijd te besparen is het uitbesteden van je IT-beheer aan een proffesioneel bedrijf. Dit scheelt voor vele bedrijven een hoop tijd en geld. Geldt dit ook voor jouw bedrijf? Wij zetten vijf redenen op een rij waarom IT-beheer uitbesteden je veel geld bespaard.

Meer controle over je cashflow

IT-apparatuur en software kosten een hoop geld. Daarnaast gaat er veel tijd zitten in het ICT onderhoud en beheer. Door je IT-beheer uit te besteden houdt je de kosten overzichtelijk. Vaak gaat het om een maandelijks bedrag. En weet je preciies waar je aan toe bent. Ook zijn zaken als onderhoud en garantie vaak inbegrepen.

Altijd bereikbaar zonder zorgen

Iedereen kent het wel. Wil je net aan de slag maar is die ene applicatie ineens niet beschikbaar. het updaten en achterhalen van problemen kan behoorlijk tijdrovend zijn. Een proffesional heeft het probleem vaak sneller achterhaald en kan down-time geheel voor zijn. Door jouw omgeving continu te monitoren zorgt een goede IT-beheerder ervoor dat je netwerk en applicaties in de lucht blijven.

 Focus op kernactiviteiten

Doordat iemand anders zich richt op de technische zaken houdt jij je handen vrij voor de core bussines van je bedrijf. Loop je tegen problemen aan? Dan neem je gewoon contact op met IT-beheerder en deze persoon lost het voor je op. Op deze manier houdt jij je hoofd vrij voor belangrijkere zaken.  En dan hebben we het nog niet eens over het werk dat gemoeid gaat met het voldoen aan wet- en regelgeving. Denk maar eens aan de AVG, cybersecurity en research naar nieuwe technologie. Besteed je het (zware) IT-werk uit, dan heeft je personeel meer tijd om zich met strategische vraagstukken en kernactiviteiten bezig te houden. Zo komen er eerder innovatieve initiatieven van de grond