5 voordelen van werken in de cloud

Tegenwoordig werken veel bedrijven in de cloud. Dat klinkt heel ingewikkeld maar betekend niets meer dan een centrale online opslaglocatie voor al uw bestanden. Waarom zou uw bedrijf  werken in de cloud? Om u te helpen bij deze beslissing hierbij 5 voordelen van werken in de cloud.

Cloud is voor grote bedrijven en ZZP

Software aanschaffen en een nieuwe werkmethode omarmen klinkt als een langdurige en prijzige aangelegenheid. Dit geldt niet voor werken in de cloud.  Voor iedere vorm van werken zijn betaalbare oplossingen op maat. Voor de ZZP’er met het kleine budget of de grote multinational die met meerdere personen in hetzelfde document willen werken, de cloud is voor iedereen.

Creëer overal uw eigen werkplek

Of u nu in de trein zit, op kantoor of thuis op de bank met werken in de cloud heeft u altijd al uw bestanden binnen handbereik. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een apparaat met toegang tot internet. Hierdoor krijgt u nog meer vrijheid bij het indelen van uw dagen. In de trein nog even de laatste aanpassingen doen aan die belangrijke presentatie of ‘s avonds voor het slapen gaan even controleren of alle bestanden zijn bijgewerkt voor de vergadering van morgenochtend? met de cloud kan dit altijd en overal.

Flexibel

De toekomst is niet altijd duidelijk, ook voor bedrijven. Ieder bedrijf wilt uitbreiden maar soms ontkom je niet aan afschalen. De cloud speelt hierop in doordat u gemakkelijk mensen toegang kunt geven of deze weer verwijderen. Dit scheelt veel tijd voor nieuwe medewerkers. Niet dagen bezig zijn met het instellen van computers maar met een druk op de knop toegang geven tot de bestanden die zij nodig hebben. Verlaat een medewerker uw bedrijf? Dan wordt de toegang met dezelfde knop weer ontnomen.

Eigen server of cloud

Uw bestanden moeten goed beveiligd zijn tegen diefstal en verlies. Met de cloud hoeft u zich geen zorgen te maken over het verlies van een harde schrijf of usb stick. De bestanden staan altijd op een centrale plek. Op deze manier voorkomt u dat er onnodige kopieën rondslingeren op computers en het web. Cloud servers zijn vaak ondergebracht bij grote datacenters. Het voordeel hiervan is dat deze de beveiliging altijd up-to-date hebben. Hierdoor zijn uw bestanden nog beter beveiligd en hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.

Eenvoud

Een belangrijk element van werken in de cloud is de eenvoud. Altijd toegang tot al uw documenten. Met werken in de cloud kunt u zich weer focussen op de core business van uw bedrijf. De uren die u bespaart met het beheer kunt u besteden zoals u wilt. Precies zoals met de cloud is bedoelt.